Bilder

Miljøpotretter

Her har jeg fotografert tre forskjellige miljøpotretter. Dette har jeg gjort ved hjelp av komposisjon, teknikk og dybdeskarphet. Bildene har jeg tatt på tre forskjellige steder i tre forskjellige settinger for å fremvise mest mulig av variasjon innenfor jobbmiljø.
Definisjon på ISO, Lukker og Blender:
ISO refererer til lyses følsomhet til kameraet. (f.eks: ISO 1600)
Lukker kan defineres som en gardin som åpner seg og som velger hvor lang tid lyset skal bruke på å komme inn. (Eksempel: bilder i bevegelse) (f.eks: 1/100)
Blenderåpningen er hvor mye lys som slippes inn. (f.eks: f/5)

Bilde 1: Posten

 Kamerasettings: 1/60, ISO:6400, f/3.5

  • I dette bilde har jeg brukt høy ISO på grunn av lysforholdene. Altså på grunn av det dårlige lyset ute. Lukkerhastigheten er lang ettersom personen på bilde stod stille og det var dårlig lys. Her har jeg brukt stor blenderåpning som slipper inn mye lys og gir større dybde i bilde. 
  • Kontrasten blir godt fremvist ved hjelp av disse kamerasettingene og ved hjelp av lysettingen. Ved hjelp av lyset som kommer fra innsiden av bilen og treffer ansiktet, får det mørket til å skape stor kontrast mellom lyset.
  • For å skape komposisjon og balanse i bilde har jeg latt lyset komme fra den ene siden mens mørket er på den andre siden av bilde. Lyset kommer ut fra bilen mens resten rundt henne er mørkt.
  •  Ved å få personen på bilde til å åpne bakdøren på postbilen og bære ut sekken med pakker, fremviser jeg hva hennes jobb er. Det å fortelle at hun er på vei for å levere deres pakker. Jeg ville ogå få frem pakkeboksene bak på bilde, for å også være med på å fortelle historien på hva arbeideren jobber med. 
  • Jeg ville at bilde skulle vise frem mest mulig rød farge, slik at det ble hovedfargen i bilde. I tillegg ville jeg vise den sterke gule postsekken for å få den til å skille seg ut i all rødfargen. Denne sekken fanger øyene våre ettersom den er i en sterk gul farge som skiller seg ut. 
  • Jeg valgte også til slutt å kutte bilde litt fra toppen slik at det ble mer fokus på personen på bilde.

 

  

 

Bilde 2: Media

Kamerasettings: 1/60, ISO: 500, f/9

  • Her har jeg brukt en relativ lav ISO på grunn av det sterke lyset som kommer fra studiolyset og lyser opp ansiktet hennes. Lukkerhastigheten er lik som det første bilde på grunn av lite bevegelse og for å kontrollere lyset. Blenderåpningen er liten fordi det kommer mye lys fra studiolyset. Dette får lyset til å ikke virke like serkt og lyst ut på bilde.
  • Ved å la personen på bilde justere på studiolyset med en greenscreen i bakgrunnen så forteller bilde at hun jobber med media.  Det viser kanskje til at det er nå hun skal ha en fotoshoot eller filme en film/video.
  • Bilde er kuttet fordi det var forstyrrelser i bagrunnen på høyre side, i tilegg til å få den fotograferte i midten av bilde slik at hun blir hovedfokuset. Dette er også med på å få greenscreen veggen tydligere fram, og får bilde til å se mer simpelt og “rent” ut.
  • Jeg ville at hun skulle justere på studiolyset for å få lyset i ansiket hennes i likhet med det første bilde, for å skape en kul lyseffekt. Dette får ansiket hennes til å lyse opp og være mer klart på bilde, i tillegg til å skape en glinsende effekt i brillende hennes.  Disse punktene er med på å skape en god komposisjon slik at bilde blir interesant og øyefangende. 

 

Bilde 3: Butikk

Kamerasettings: 1/100, ISO:1600, f/5

  • ISOen i bilde er høy ettersom bilde er tatt inne på butikk der lyset er svakere enn ute i dagslys. Bildets lukkerhastighet er lang som er med på å hjelpe den dårlige belysningen, og at det blir et bedre eksponert bilde. Bilde ligger på en stor blenderåpning som er med på å kontrollere bildets dybdeskarphet. 
  • Jeg har valgt å ta bilde der personen vises både på venstre side og på speil refleksjonen til høyre, for å få en likevekt på begge sider av bilde. Dette er med på å få en fin komposisjon. Fokuset er på personen mens bakgrunnen blir mer uklar som er med på å skape en dybde i bilde. Dette er også med på å skape en fin komposisjon og balanse i bilde. 
  •  For å få et unikt potrett av personen tok jeg bilde slik at hun syntes godt i speilet. Det at hun rydder på brillene samtidig som hun er omringet av  dem og speil er med på å formidle hva personen arbeider med.
  • Lyset treffer i hovedsak hendene hennes som er midtpunktet i bildet, itilegg til at lyset reflekterer på ansiktet hennes. Dette er med på lyse frem hva slags arbeid/bevegelse som skjer i bilde og hva som er midtpunktet. 

Potretter ute i dårlig lys

Dette er to bilder jeg har tatt ute i dårlig lys. Jeg har valgt å gå for to lyskilder i to forskjellige farger som er komplementære farger. Den ene fargen er grønn som kan sybolisere det gode mens det andre bilde har rødt lys som kan symbolisere det onde. Jeg ville at disse bildene skulle vise det motsatte av hverandre gjennom lys.

Bilde 1: Grønt lys

Kamerasettings: 1/5, ISO:800, f/5.6

 

  • Dette er et bilde hvor jeg har brukt et trafikklys med grønn belysning som en lyskilde.
  • Jeg ville at personen skulle være vinklet mot kamera, mens hodet er tvistet litt mot lyset. Samtidig ville jeg at hun skulle se mot lyset slik at ansiktet hennes lyste opp og ble tydligere. Ansiktet hennes skulle ha et avslappet utrykk for å symbolisere dette grønne lyset som noe godt.
  •  Jeg har også valgt dette bilde på grunn av hvordan den andre lyskilden treffer venstre siden av fjeset hennes. Denne lyskilden er et skilt for en butikk lang unna. Denne lyskilder hjelper å skape litt spenning i bilde med ulike lysfarger.
  • Bakgrunnen lyser mer opp enn det andre bilde til høyre. Dette er med på å skape en stor kontrast mellom disse to bildene. Et bilde med lys bakgrunn og et med helt mørk.
  •  ISO på bilde er ganske høy på grunn av at lyset ikke var veldig sterkt. Dette er med på å få bilde til å se klarere ut. Lukkerhastigheten er lang som også er med på å hjelpe å få frem dette dårlige lyset frem. Bilde har en relativ stor blenderåpning som er med på å slippe inn mye lys til bilde.

Bilde 2: Rødt lys

Kamerasettings: 1/25, ISO:500, f/5.6

 

  • På dette bilde har jeg bruk baklysene på en bil som lyskilde for å få frem et rødt lys.
  • Her ville jeg at personen på bilde skulle se på kameraet mens kroppen hennes var vrid mot lyset. I tilegg til dette tok jeg bilde med et fugleperspektiv slik at personen så opp. Dette var med på å lage et skremt eller usikkert utrykk, som er med på å bidra på stemningen i bilde. Dette fremviser igjen hva denne fargen kan symbolisere, nemlig noe ondt eller skummelt.
  • Jeg valgte dette bilde også på grunn av den store kontrasten mellom det mørke og lyse i bilde. Dette er også med på å få frem stemningen i bilde og skaper en fin komposisjon.
  • ISOen er ganske lav for å få en bedre kvaltitet på bilde. Dette er med på gjøre bilde skarpere og klarere. Lukkerhastigheten er lang ettersom personen sto stille og for å gjøre bilde skarpere. Blenderåpningen er lav som gir en grunn dybdeskarphet.

Bilde inspirasjon

Disse to bildene har jeg tatt ved hjelp av inspirasjon av to andre bilder. I bilde 1 har jeg gjort en lignende teknikk som inspirasjonsbilde under med en gul lyskilde bak personen. Bilde 2 har jeg i likhet med bilde under brukt denne skrå skyggen som er med på å bygge en kotrast og kreativitet i bilde.

Bilde 1: Lyslenker

Kamerasettings: 1/15, ISO:500, f/5.6

  • Dette bilde viser inspirasjon til bilde under ved den mørke stemningen som er i bilde. En ganske mørk bakgrunn med utydelige gule lys som kommer frem igjennom det. Her har jeg også latt en side av ansikte ha en mørk skygge mens den andre siden lyser opp i likhet til inspirasjonsbilde. 
  • Istedenfor å bruke ett hvit lys for å lyse opp personen på bilde brukte jeg et gult et. Grunnen til dette er for å få en dypere stemning der lyset forran passer godt til lyset bak.
  •  For å skape dette bilde har jeg brukt julelys og hengt dette opp rundt et vindu ute slik at det syntes godt bak. Jeg har også brukt to tente lysestaker for å få frem dette sterke gule lyset på høyre side av ansikte.
  • Jeg har også skapt dette bilde ved hjelp av det fotogarfiske triangel altså ISO, Lukkerhastighet og Blenderåpningen. ISOen er ganske lav for å få bedre kvalitet i bilde. Ettersom det var et ganske lavt lys. lukkerhastigheten er lang  slik at bilde ikke blir uklart. Blenderåpningen er ganske lav som er med på å få mer lys inn i bilde, sånn at bilde ikke blir for mørkt på grunn av det svake lyset ute.

Bilde 2: Skrå skygge

Kamerasettings: 1/60 ISO: 6400 f/6.3

  •  Inspirasjonen jeg brukte fra bilde under til mitt eget bilde var kontrasten på mørkt og lyst lys, en skrå skygge og en lys tekstur vegg (bakgrunn). Jeg likte veldig godt denne skrå skyggen som ble brukt i bilde under, og hvordan denne veggen bak henne hadde mye sprekker og tekstur.
  • Noe jeg gjorde annerledes er at skyggen er ikke helt rett men den buer seg rundt fjeset hans. Jeg prøvde først å bruke noe rett som en bok for å lage en rett skygge linje. Men så endte jeg opp med å bruke hånden min til å skape denne skyggen som buet seg  rundt fjeset hans. Jeg endte opp med å like dette bedre. For da ble hele skyggen på kroppen hans kombinert godt med denne buen. Skyggen hjalp også med på å få frem ansiktstrekkene hans mer. 
  •  Jeg brukte en prosjektor for å få dette sterke lyset og bakgrunnen. Da brukte jeg et teksturert, lyst og kaldt bilde til bakgrunn som minnet meg på inspirasjons bilde.
  • Jeg valgte også å kutte bilde litt fra venstre side og fra toppen, slik at personen ble i midten av bilde for å skape en fin komposisjon.
  • I dette bilde hadde jeg en ganske høy ISO i motsetning til det første bilde. Grunnen til dette er for å kontrolere det sterke lyset fra prosjektoren. Her har jeg en lang lukkerhastighet for å få et klart bilde i lyset.  Blenderåpningen er relativ lav som er med på å få en grunn dybdeskarpet.